Mesajı Okuyun
Old 30-05-2016, 10:56   #1
Av.mehmet.av

Acil Yurtdışı Borçlanması Hakkında

1.Yurtdışı borçlanması için Kuruma başvurdum.
2- Kurumun red cevabı üzerine dava açtım.
3- Davayı kazandık
4- Mahkeme kararı ve Yargıtay ilamı ile birlikte tekrar borçlanma talebinde bulunarak ödenmesi gereken borcun bildirilmesini talep ettim.
5- Bugün elime ulaşan kurum yazısında vekaletnamede mutlaka yurtdışı borçlanma yetkisinin de bulunduğu yeni bir vekaletname istemektedirler.
6- Ayrıca ekte bir de "3201 Sayılı Kanuna Göre Aylık Talebinde Bulunanlara Mahsus Beyan ve Taahhüt Belgesi" başlıklı bir evrak göndermişler.Bu belgeyi de doldurup göndermemizi istiyorlar.
Sorularım:
1- Vekaletnamede Yurtdışı borçlanma ile ilgili özel bir yetki olması gerektiğini düşünmüyorum. Ancak süreci uzatmama adına bu yetkiyi de içeren yeni bir vekaletname almayı düşünüyorum. Daha sonra emeklilik için de başvuracağım. Bununla ilgili bir vekaletname örneği paylaşırsanız mutlu olurum.
2- Biz şimdilik sadece borçlanma talebinde bulunduk. Buna rağmen ekte gönderdikleri "Aylık Talebi ile ilgili taahhüt" örneğini doldurmamız gerekiyor mu? Ben hata ile göndermiş olabileceklerini düşünüyorum. Çünkü o belgede yurtdışında çalışmadığının da kabul ve taahhüdü mevcut. Oysa müvekkil hali hazırda Almanya'da çalışmakta. Konu ile ilgili özellikle güncel bilgisi olan meslektaşlarımın paylaşımını rica ederim.