Mesajı Okuyun
Old 12-05-2016, 12:51   #4
Av.mehmet.av

Alıntı:
Yazan Av.Evran KIRMIZI
İş Mahkemelerinde karar düzeltme yolu kapalı olsa da maddi hataya dayalı kararlarda karar düzeltme istenebilir. Ancak sizin dosyanızda bu mümkün değil. Genellikle bu yol Yargıtay'ın onama kararlarına karşı kullanılır. Bozma kararı üzerine zaten mahkeme dosyayı yeni esasa kaydediyor ve karar düzeltmede ne söyleyecekseniz orada söyleyebilirsiniz. Üstelik sözü ettiğiniz hususlar maddi hataya dayalı bir Yargıtay kararının konusu değil, esasla ilgili.
Zaten ben karar düzeltme yolunu denemeyeceğim. Ancak ilk sorduğum soruda da göreceğiniz gibi ortada çok ciddi bir hata olduğunu düşünüyorum. Fazla mesainin tamamı son maaş üzerinden hesaplanmaz çünkü. Meblağda epey yüksek. Bu yerleşmiş bir ilke kararıdır. Aksinin kabulü hukuk ilkelerine de aykırı olur. Fazla mesai yönünden temyiz incelemesinin gözden kaçmış olabileceğini düşünüyorum.
Ancak sizin bahsettiğiniz bir konu kafama takıldı. Bozma kararından sonra yerel mahkeme tarafından yeni bir dosya numarası verilmiş olması Yargıtay'a maddi hata dilekçesi yazmamı engeller mi. Yoksa yeni dosya numarası ile verilen karardan sonra mı talepte bulunmalıyım.