Mesajı Okuyun
Old 11-05-2016, 17:01   #2
Avukat Tekin

 
Varsayılan

Her ne kadar İş Mahkemeleri Kanununun 8/son maddesi uyarınca, İş Mahkemelerince verilen kararlara ilişkin Yargıtay ilamına karşı karar düzeltme yolu kapatılmış ise de, Yerleşik Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Kararları doğrultusunda maddi yanılgıya dayalı olarak verilmiş olan kararlar bu kuralın dışında tutulmuştur.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 2011/9-101 Esas, 2011/128 Karar sayılı 13.04.2011 Tarihli kararında ''İş Mahkemesi kararlarının kural olarak karar düzeltme yoluna kapalı olduğu fakat maddi hata içeren kararların bu kuralın istisnası olduğu, kimi açık maddi yanılgıya dayalı ve yanlışlığı son derece belirgin haksız ve adaletsiz sonuçların giderilmesinin kamu düzeni açısından zorunlu olduğu' belirtilmiştir.

Sizin dosyanızda da maddi hata sebebiyle bu talepte bulnabileceğinizi düşünüyorum. Benzer bir talebimizden dolayı şu anda bir iş mahkemesi kararıyla ilgili karar düzeltme talebimiz Yargıtay'da incelenmekte. Dahası yerel mahkeme Karar Düzeltme isteminin yerinde olmadığına yani dosyanın Yargıtay'a gönderilmemesine karar veremez. Çünkü karar düzeltme Yargıtay’ın temyiz incelemesi sonucu verdiği kararlarına karşı kabul edilen bir kanun yolu olup, karar düzeltme olarak nitelenen bu kanun yolunda zaten bir Yargıtay kararının yeniden incelenmesi söz konusu olduğundan aslında direk olarak kararı veren makama başvurulmaktadır. Yerel mahkemenin buradaki tek görevi usulü süreci takip edip dosyayı Yargıtay'a göndermektir. Kısacası siz bu iddialarla Karar Düzeltme dilekeçsi verdiğinizde dosyanız her durumda Yargıtay'a gönderilecektir.