10-05-2016, 18:28
|
|
|
Tarım Bağkur - İntibak
İyi çalışmalar değerli meslektaşlarım. Bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum.
Tarım Bağkur emekli maaşlarının, Esnaf Bağkur emekli maaşlarına intibak ettirileceği ve bu yoldan maaşların 300 TL civarında arttırılabileceği ve geçmiş dönem birikmiş maaşların ise geri alınacağı konusunda bilgi sahibi olan meslektaşım var mı acaba?
Zira köy kahvesine gelen ve kendilerini "SGK uzmanı" olarak tanıtan birkaç kişi, 4956 Sayılı Kanunu'nun geçici 21. maddesinden yararlanarak böyle bir yolun mümkün olduğunu söylemiştir. Ancak yaptığım araştırmada, olumlu bir netice alamamış bulunmaktayım.
Kendilerini SGK uzmanı olarak tanıtan kişilerin dolandırıcı olma ihtimali yüksek olmasına rağmen, yine de bu konuyu sizlere sorma gereği duyuyorum. Bu konu ile ilgili bilgisi olan meslektaşlarımın görüşlerini paylaşmasını ümit ediyorum. Saygılar
4956 Sayılı Kanun
GEÇİCİ MADDE 21.- "Bu Kanunun yürürlük tarihinden önce 17.10.1983 tarihli ve 2926 sayılı Kanuna göre sigortalı olanlar; 02.09.1971 tarihli ve 1479 sayılı Kanunun 50 nci maddesine göre sigortalıların ödeyecekleri primler ve bağlanacak aylıklarının hesabında uygulanan gelir basamaklarından en yakın gelir basamağına intibak ettirilirler. Buna ilişkin usul ve esaslar Kurumca belirlenir."
|