Mesajı Okuyun
Old 10-05-2016, 16:47   #1
Av.mehmet.av

Acil İş Mahkemesi Karar Düzeltme

1- İş mahkemesi kararlarına karşı karar düzeltme yolunun kapalı olduğunu biliyorum.

2- İşveren vekili olarak temyiz ettiğimiz bir iş davası lehimize bozuldu. Ancak istediğimiz gibi değil. Şöyle ki;

3- İşçi alacağı davasında bilirkişi fazla mesai hesaplaması yaparken bütün mesai alacaklarını davacı işçinin son aldığı maaş üzerinden hesaplamış.Mahkeme de bu hesaplamaya göre karar vermişti.

4- Fazla mesai hesaplamalarının mesai alacağının muaccel olduğu zamandaki maaşına göre yapılması gerektiği yerlemiş Yargıtay kararıdır.

5- Ancak dosyamızda Yargıtay fazla mesai ile ilgili herhangi bir karar vermemiş.

6- Bu durumda ne/ler yapmamı önerirsiniz. Çünkü ortada çok açık bir hata olduğunu düşünüyorum.

Not: Ben dosyaya bilirkişi raporuna itiraz süresi dolduktan sonra vekalet sunmuştum. Müvekkil rapora süresinde bir itirazda bulunmamış. Ben daha sonra gerekli itirazlarımı yazmıştım. Ancak yukarıda açıkladığım çerçevede itiraz olmasa bile mahkemenin res'en dosyayı başka bir bilirkişiye tevdi etmesi gerektiğini düşünüyorum. Kaldı ki bununla ilgili HMK'da hüküm dahi mevcuttur.