10-05-2016, 11:05
|
|
|
Öncelikle teşekkür ederim Coşkun Bey, kaza tespit tutanağına göre karşı taraf sürücüsü tam kusurlu, müvekkilin bulunduğu araç sürücüsü ise kusursuz. Dolayısıyla kusurlu olan karşı tarafın araç sigortasına başvuracağız. Hatır taşımacılığı olunca pek net bir karar bulamadım. Coşkun bey davada aracın sahibi olan şirkete de husumet yöneltmeyi düşünüyorum. Yani hem sigorta şirketi hem aracın ruhsat sahibi olan sürücünün çalıştığı şirkete dava açacağım.
1-Bu durumda yaralamalı kazada manevi tazminata gerekçe olarak: "Kazanın getirdiği olumsuz koşullar, gerek tedavi süreci gerekse çalışmadan ve kazançtan yoksun kalınması, müvekkilin hayatı boyunca kendi işi olan oto-yıkama işinde çalışmasının mümkün görünmemesi, koluna platin takılması vs. gibi nedenlerle manevi tazminat talep etmekteyiz." gibi bir talep mümkün müdür?
2-Yaralanmalı trafik kazalarında manevi tazminata hükmedilebilir mi?
3-Son bir sorum daha var, cevaplarsanız çok memnun kalırım. İş ve güçten yoksun kalınan süreç boyunca kazanç kaybını makul bir şekilde hesaplayarak talep edeceğiz, ayrıca platin takılmış olması ve hayatı boyunca işini neredeyse hiç yapamayacak olması iş ve güçten sürekli yoksunluk sebebiyle ayrı bir tazminat hesabı da yapmayı düşünüyoruz. Platin takılması, ameliyat geçirmiş olması, sinirlerde düzelme olmaması gibi sebepler raporlarda mevcut. Ancak net olarak bir sakatlık oranı içeren rapor veya çalışma gücünde ne kadar eksilme olduğuna dair bir oran belirten heyet raporu yok. Bu raporları almak için bekleyelim mi? Yoksa elimizdeki raporlar yeterli olur mu? Açıkçası tecrübeli meslektaşlardan yardım bekliyorum.
|