Mesajı Okuyun
Old 03-05-2016, 14:56   #1
c.sinecan

Varsayılan Tcmb'nin Belirlediği Kredi Karti Faiz Oranlari Ve 3095 Sayili Kanun

Merhabalar saygıdeğer meslektaşlarım, icra hukuk mahkemesinde açmış olduğum faize itiraz davamla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
Müvekkil aleyhine kredi kartı borcundan dolayı 2005 yılında takip başlatılmış olup, takipte faiz yüzde 93,75 olarak belirlenmiştir.Açmış olduğum davada 02.04.2006 tarihinden itibaren kredi kartı faiz oranlarını belirleme yetkisinin merkez bankasında olduğunu belirtip,02.04.2006 dan günümüze kadar yürütülen faizin TCMB oranlarına çekilmesini talep ettim.Alınan bilirkişi raporunda tcmb oranları dikkate alındı ve en düşük faiz yıllık yüzde 30 olarak hesaplandı.Dava açtıktan sonra borçlar kanunu 88. ve 120. maddelerinin kredi kartı faizi konusunda 3095 sayılı kanuna gönderme yaptığını öğrendim.3095 sayılı kanunun belirttiği faiz oranları ise çok daha düşük durumda. Davamı TCMB oranları uygulansın diye açtım, sanırım icra mahkemesinde ıslah da yapamıyorum.Sizce; dosyada sadece 2012 yılından sonraki hesaplanan faiz miktarına itirazdan vazgeçip daha sonra 3095 sayılı yasaya göre düzenlensin diye dava mı açmalıyım? Ya da başka bir öneriniz var mıdır? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.