|
|
|
|
Merhaba sayın üstadlarım. Davasını almak üzere olduğum bir izaleyi şuyu davası var.Ancak bir noktada tıkandım.sizlerin yardımını bekliyorum.
Müvekkillerimin babalarından kalan 565 m2'lik bir arsaları var. Annele ve 8 kardeşe bu yer miras olarak kaldı. Müvekkillerim tapuda intikal yoluyla paylarını eşit olarak aldılar. Annelerinin de ayrıca 170 m2'lik aynı yerde kendi hissesi mevcut. Müteahhitle anlaşıyorlar müteahhit hissedarlarla kat karşılığı sözleşme yapmadan önce kendisine verdikleri vekaletle her iki hisseyi tevhit yapıp 735 m2 yi bir tapuda topladı. Ancak hissedarlardan 2 tanesi kat karşılığı sözleşme yapmaya yanaşmıyor.Dolayısıyla tüm işlemler tıkanmış durumda. Şimdi benim sormak istediğim sorular şunlar:
1- tapuyu tevhitten önceki eski hale getirmek için izaleyi şuyu davasında bunu talep edebilir miyiz?Çünkü Annenin kocasından kalandan ayrı 170 m2 lik bir yeri var bunu davanın içine koymak istemiyoruz.
2- izaleyi şuyu davasını açarken babadan kalan 565 m2 lik yer için mi açmamız gerekiyor? yoksa toplam 735 m2 nin hepsi için mi açmak gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim herkese.
|
|
 |
|
 |
|
1.. Geçerli bir vekaletnameye istinaden geçerli bir işlem yapılmış olup, eski hale getirmeyi talep edemezsiniz.
2.. 735 m2 nin hepsi için izalei şuyuu davası açmanız gerekmektedir.
Kolay gelsin..