28-04-2016, 12:06
|
|
|
İpoteğin iptali harç ve vekalet ücreti
Merhabalar;
Bir konuda acil paylaşımlarınızı rica ederim.
A. Müvekkil adına ipoteğin iptali ile tapu kaydının düzeltilmesi ve müvekkilin borçlu olmadığının tespiti talepli bir dava açtık.
B. Tevzi aşamasında maktu harç hesaplandı biz de ona göre harcı yatırdık.
C. Davamız kabul edildi ve gerekçeli karar yazıldı. Henüz tebliğ edilmedi.
Sorularım ise şunlar:
1- Her ne kadar tevzide maktu harç kesilmiş olsa da harcın esasen nisbi hesaplanması gerektiği yönünde bazı kararlar okudum şimdi.Söz konusu davada harcın maktu mu yoksa nisbi mi olacağı yönünde güncel Yargıtay kararı destekli paylaşımda bulunursanız çok mutlu olurum.
2- Bu davada nisbi harç alınması gerektiği yönünde kararlar var ise karar verilmiş olsa da ben bir beyan ile harcı nisbi harç olarak tamamlanmasını talep edebilir miyim.Yoksa bu durum ancak temyizden mi döner.
2- Dava sonunda lehimize maktu vekalet ücreti çıkmış. Ben vekalet ücretinin de nisbi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda paylaşımızını rica edeceğim.
3- Bu dava ile birleşen bir de itirazın iptali davası var idi karşı tarafça açılmış olan.
4- İtirazın iptali davasını reddetti mahkeme.
5- Bu davaya verdiğimiz cevap dilekçesinde ayrıca KÖTÜ NİYET TAZMİNATI talep etmiştik. Mahkeme bu durumla ilgili gerekçeli kararında bir karar vermemiş.
6- Mahkemeye vereceğim bir talep dilekçesi ile bu talebimizle ilgili de karar verilmesini talep edebilir miyim. Yoksa bu durumu ancak temyiz konusu mu yapabilirim.
Teşekkür ederim.
|