Mesajı Okuyun
Old 19-04-2016, 19:02   #7
heidi

Sayın Suat Ergin üstadım, "ceza dosyasının beklenmesine gerek yoktur" şeklindeki görüşünüz 4 yıl önceye ait,acaba halen geçerli midir?
3 aracın karıştığı bir kaza oldu. İlk önce traktöre arkadan kamyonet çarptı, traktör sürücüsü metrelerce fırlamak suretiyle maalesef (muhtemelen olay yerinde) öldü. 5 dakika içinde de ortadaki kamyonete 3. bir araç çarptı.
Ceza davasında mahkeme, soruşturma safhasında alınan raporla yetindi ve dosya karara çıktı. (Bilirkişi raporu "trafik polisi, yeminli bilirkişi" imzalı olup, bu rapor "ölen traktör sürücüsü kusursuz, kamyonet asli kusurlu ve 3. araç da tali kusurlu" demektedir.)
Ceza mahkemesi kararı ise şöyle şekillendi:
1) Kamyonet sürücüsünün 5 yıl hapsine,
2) 3. araç sürücüsünün, ölüm ve yaralanmaya sebep olmadığı anlaşılmakla beraatine
..........
Ben, ölen traktör sürücüsü mirasçıları vekili olarak 5 yıl hapis azdır gerekçesiyle temyiz ettim, zira bilinçli taksir söz konusudur ısrarındayım, ceza alan sanık da verilen ceza çoktur gerekçesiyle temyiz etti. Sanık halen tutuklu ve dosya halen temyiz safhasında.. (Temyizden çabuk döneceğini tahmin ediyorum?)
Acaba ben şimdi hukuk mahkemesinde açtığım alacak davasında nasıl davranmalıyım?
1) Ceza dosyasındaki rapor, müvekkillerimin murisi için kusursuzdur dediği halde, ben hukuk mahkemesinde kusur durumuna ilişkin yeniden rapor alınmasını mı istemeliyim? (Davalı sigorta şirketi verdiği cevap dilekçesinde "dosyanın kusur tespiti için trafik ihtisas dairesine gönderilmesini" talep etmişti, ben de cevaba cevap dilekçemde "biz ceza dava dosyasındaki rapora dayanmaktayız" demiştim.)
2) Yoksa hukuk mahkemesinden, ceza davasının neticesinin beklenmesini mi talep etmeliyim?
Kilitlenip kaldığım bu konuya şimdi cevap vermem gerek, çünkü eş ve üç çocuk için talep ettiğim destekten yoksun kalma tazminatı hesabında hem gelir durumu hem de kusur durumu esas alınacak.
Yanlış bir şey yapmak istemiyorum 3 küçük çocuk söz konusu......