Mesajı Okuyun
Old 18-04-2016, 23:20   #13
CASTLE

Merhaba yeniden. Dosyamız lehimize karara çıkarak icra emrinin iptaline hükmedildi. Şöyle ki dosya bilirkişiye gidecekken ben 2010 tarihinde ibranameyle karşılıklı imzalaştığımız asıl dava dosyasının asili olan davalının şimdiki vekiliyle görüştüm. Hani vekilleri değişmiş şirketin. Ancak bize vekalet ücreti takibi yapan vekili azlettikleri için dosyaya katılmak isteyerek ibralaşmayı kabul ettiklerine dair kısa bir dilekçeyle dosyaya beyanda bulundular. Haksız takibi başlatan vekil duruşmalara hiç gelmedi. Ama yine de dava reddedilsin diye cevap sunmuştu.
Akabinde dosya bilirkişiye gitmeden icra hukuk mahkemesi tarafından kabul edildi ve icra emri iptal edildi.
Çok şükür sonuç güzel oldu hani bilgilendireyim dedim. Hem meslek etiğimizin dosyalarımızdaki önemi ve bir de burda asilin onay beyanının yargıtay tarafından arandığını öğrendiğimi belirtirim. Hani asil onay sunmasaydı yerel mahkeme muhtemelen reddedecekti. Ama halen bu yargıtay kararını bulabilmiş değilim.
Herkese ilginizden ötürü teşekkür ederim.
Emeklerinize yüreklerinize sağlık. Şimdi gerekçeli kararı bekliyorum. Hayırlısı olsun. Saygımla kolaylıklar.