Merhabalar, şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...
Muris, 3. kişiye (Jale'ye) bir taşınmazı vasiyetname ile bırakıyor. Jale vasiyetnameyi açtırıyor, mahkemece vasiyet kesinleştiriliyor. Aradan 3-4 sene sonra geçiyor. Bu süreçte Jale vasiyetnamenin tenfizi (yerine getirilmesi) davası açamadan ölüyor. Jale'nin mirasçılarından biri benim müvekkilim. Yasal mirasçılar olarak taşınmazı satmak istediklerini söylüyor.
İlk olarak mirasçılık belgesi mutlaka lazım olacağından notere gittim talep ettim ama noter çıkmıyor dedi. Öncelikle Sulh hukukta sadece davacı olarak benim müvekkilimi göstererek mirasçılık belgesi verilmesi istemli hasımsız ve maktu bir dava açacağım sanırım.
Mirasçılık belgesini aldıktan sonra ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Vasiyetnamenin tenfizini Jale'nin mirasçıları açabilir mi? Sadece benim mirasçım davacı olarak açabilir mi yoksa tüm mirasçılar davacı olmak zorunda mı ? ( mirasçılardan biri bulunamadığından bu pek mümkün değil) Davalı olarak kimi göstereceğim ? dava maktu mu? dava sonunda taşınmaz ölmüş olan Jale'ye geçemeyeceğinden direk Jale'nin mirasçılarına mı geçecek?
Vasiyetnamenin tenfizini de sağladık diyelim... Direk Jale'nin mirasçılarına geçti taşınmaz.. Sonrasında tapudan elbirliğinden paylı mülkiyete geçilmesi için tebliğ çıkartmayı düşünüyorum. Müvekkilimden başka diğer mirasçılar da buna itiraz etmeyecek. bulunamayan kişiye de ilanen tebligat yaptırıp paylarbirliğine geçilecek. daha sonra da payını satmak isteyen satacak.
Ben bu şekilde düşündüm ama bir türlü kafamda netleştiremediğim birçok konu var. Özellikle vasiyetnamenin tenfizi konusunda. Birçok hakimle avukatla görüştüm hepsi birbirinden çok farklı fikirler verdi. Yardımcı olursanız sevinirm. Şimdiden teşekkürler
