13-04-2016, 12:55
|
|
|
Süreli veya süresiz şikayet
Esasen benzer konuyu daha önce sormuştum ancak tekrar açma gereği duydum
1. Bir boşanma davasında müvekkil aleyhine tedbir nafakasına hükmediliyor.
2. Karşı taraf vekili bu tedbir nafakasını değişik tarihlerdeki 3 ayrı icra takibi ile talep etmiş. Bu 3 icra takibinde farklı tarihler için talepte bulunmuş. Örneğin ilk takipte Ocak, Şubat, Mart aylarını istemiş, ikinci takipte Nisan, Mayıs, Haziran aylarını istemiş, üçüncü takipte de Temmuz, Ağustos ayları ve devam eden ayları için talepte bulunmuş.
3. Söz konusu 3 takip de kesinleşmiş.
4. Bu takiplerden ikisi için müvekkilin emekli maaşından kesinti yapılıyor. Diğer icra takibi için şimdilik emekli maaşına haciz talebi yok.
Paylaşımınızı rica ettiğim konular şunlardır:
a- Bir tedbir nafakası kararı normalde bir icra takibi ile istenebilir. 3 farklı icra takibi için şikayet yoluna gitmeyi düşünüyorum. Şikayet yolu ile İcra Mahkemesinde dava açmam gerektiğini düşünüyorum doğru mudur?
b- Asıl sorum her 3 icra takibinin kesinleşmiş olması benim açacağım davaya engel olur mu? Yani bu tarz bir şikayet süreye bağlı mı yoksa süresiz şikayete mi tabi.
c- Süreli şikayete tabi olduğu varsayımında özellikle aynı tebdir nafakasının 3 defa icraya konulmasından dolayı ve bu 3 icra dosyası için de müvekkilin emekli maaşına haciz konulmasını önleyici/kaldırıcı ne yapabilirim?
|