Mesajı Okuyun
Old 19-03-2007, 11:09   #11
av.semire nergiz

Arkadaşlar unutmayalım lütfen postacı devlet memurudur ve ciddi sorumlulukları vardır ve dolayısıyla kendi alanında yetkinleşip vatandaşın mağduriyetini neden olmamak adına tebligat kanununa uygun muamele yapması gerekiyor.Aksi durumda kendisinin ve bağlı olduğu teşkilatının maddi ve cezai sorumluluğu vardır.Bu tarz usulsüz tebligatlardan dolayı uğranılan zararlardan dolayı tebliğ memuru ve teşkilatı hakkında yasal yolları işletmek lazım.Herkesin kanunen yapması gereken vazifeleri onların yerine yapmaya çalışmak kanımca bize eziyetten başka birşey getirmediği gibi yanlış uygulamaların devamına da yol açmış oluyoruz. Hakkında icra takibi yaptığımız bir vatandaşın köyde ikamet etmediğini beyan eden muhtar hakkında suç duyurusunda bulunmuştum ve muhtar yargılanarak ceza almıştı.
Bunun yanında şahsıma çıkarılan ve bir kamu kurumuna atanama ilişkin bir taahütlü mektubu benim yerime kendi imzalayan ve'şahsın bizzat imzasına tebliğ edildi' ibaresini koyan ve dolayısıyla yasal sürelerimin kaybına yol açan ptt görevlisine acıyıp şikayet etmediğim için ciddi mağduriyetler yaşadım.Bu günkü aklım olsaydı saniye durmazdım,yasal prosedür neyi gerektiriyorsa onu yapardım.İyi çalışmalar
İlgili tebligat kanununda yer alan ve tebligat zarfının üzerinde yer alan matbu yasal uyarılar dışında meslektaşlarımızca tebligat zarfına eklenen notlar ise ispatlandığı takdirde ilgili tebligatın hükümsüzlüğüne vs. gibi ciddi sonuçlara yol açacaktır.