Mesajı Okuyun
Old 21-03-2016, 17:51   #1
cmuk

Varsayılan Site yönetimi usulsüz harcama-itirazın iptali

Sayın Meslektaşlarım, öncelikle iyi çalışmalar.
İki parsel üzerine kurulu 50 malikten oluşan bir site yönetimi mevcuttur. Önceki site yönetimi hiçbir genel kurul kararı ve kat maliklerinin onayı olmadan site üyelerinin her birinin hissesi olan hisseli bir gayrimenkule tadilat işlemi yaptırmıştır. Site yönetimi ile tadilat yapan firma arasında eser sözleşmesi yoktur. Önceki yönetim döneminde tadilat işlemini yapan firmadan tadilat bedeline ilişkin fatura alınmış ve deftere işlenmiştir. Daha sonra yönetim değişmiştir. Tadilat işlemini yapan firma mevcut site yönetimine karşı faturadan olan alacağına ilişkin ilamsız takip yapmıştır. Tarafımızca takibe itiraz edilmiştir. Karşı taraf itirazın iptali davası açmıştır. davalı olarak site yönetimi gösterilmiştir.
1-) Site yöneytiminin pasif dava ehliyeti var mıdır?
2-) Site kat maliklerinin herhangi bir onayı veya genel kurul kararı olmadan, ayrıca tadilat yapılan gayrimenkulün hisseli olmasından dolayı hissedarların onayı olmadan yapılan tadilat işlemi geçerli midir?
3-) İtirazın iptali davasının kaybedilmesi halinde tahsil edilecek bedelin rücusu için davanın eski yönetim kurulundaki kişilere ihbarı mümkün müdür?