Mesajı Okuyun
Old 19-03-2016, 21:57   #10
imsel

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.onuranildeniz
Siz vasilik dosyasına "Eşimle aramızda menfaat çatışması vardır. Vasilik görevini yerine getirmeme engel bir durumdur. Kendisine boşanma davası açacağımdan vasi olarak tayin edilmem usul ve yasaya açıkça aykırı olacaktır."

Şahsi kanaatimce menfaat çatışmasının varlığı için taraflar arasında açılmış bir davanın varlığı şarttır. Ancak benim dosyamda sulh hukuk mahkemesi boşanma davasına gerek görmedi. Dosyaya verdiğimiz dilekçe ile vasiyi değiştirdi.

Aşağıdaki yollardan hareket edebilirsiniz:

1) Sulh mahkemesi sizi vasi tayin etmişse; boşanma davasını açtıktan sonra davayı açtığınıza ilişkin sulh mahkemesine dilekçe vererek vasinin değiştirilmesini talep ediniz.

2) Sulh mahkemesi henüz sizi vasi tayin etmemişse önce boşanma davasını açıp daha sonra bu davayı gerekçe göstererek vasilik halini engelleyebilirsiniz.

3) Sulh mahkemesi sizi vasi tayin etmişse boşanma davasına ilişkin dava dilekçesinde bu durumu belirtip davanın görülmesi için sulh mahkemesinden kayyum tayin edilmesini aile mahkemesinden talep edebilirsiniz.

4) Sulh mahkemesi sizi vasi tayin etmişse genel uygulama olarak mahkeme tensip zaptı ile birlikte kayyum atanması için zaten sulh hukuk mahkemesine yazı yazıyor.
ilginize teşekkür ederim.sizin ikinci başlıktaki açıklamanız doğrultusunda düşünüyorum.saygılar