|
|
|
|
Çevaplar için çok teşekkürler değerli meslektaşlarım.
Asıl işveren olduğunu düşündüğüm şirketin internet sitesine baktığımda müvekkilin kaza geçirdiği yer ve iş ile ilgili bilgi bulunmaktadır. Burda sorun şirketin bütün işi alt işverenlere yaptırmış olma ihtimali ve ortada alt işveren ile aralarındaki ilşikinin eser sözleşmesi olma durumudur. Bu durumda;
1- Genel mahkemede tazminat davası mı, iş mahkemesinde iş kazası davası mı sorunu karşımıza çıkacaktır.
Yargıtay'ın bu konuda farklı uygulamaları var. Yardımlarınız için tşkler...
Not: iş kazası belirlemesi yapılmamış. Muhtemelen iş kazası bildiriminde de bulunmadı şirket. Fakat savcılık soruşturması devam ediyor.
|
|
 |
|
 |
|
İş Mahkemesi' nde dava açılması gerekir diye düşünüyorum. SGK bildirimlerini işverenin yapmış olması gerekiyor zaten, yapmadıysa bu da onun hukuka aykırılıklarından biri olarak değerlendirilecektir.
Aynı şekilde bir davam olduğu, doğrudan İş Mahkemesi' nde tazminat davası açtım, iş kazası olduğunun tespiti için mahkeme bu hususta dava açmam için süre verdi, o davayı açtım, tazminat dosyasına bakan mahkeme bekledi ve sonucunda iş kazası olduğu yönünde tespit Yargıtay' da da kesinleşince tazminat açısından esasa girerek karar verdi.
Sonuç olarak sizin de izleyeceğiniz yol budur diye düşünmekteyim.
Kolay gelsin