Mesajı Okuyun
Old 05-03-2016, 23:59   #1
ssinem

Varsayılan Feragat Edilen Dosyaya Mazeret Gönderilmesine Rağmen Dosyanin Müracaata Birakilmasi - Vekalet Ücreti

Davacısı olduğum dosyadan karşı tarafın dava konusu bedeli kabul edip, ödemesi nedeni ile feragat etmem akabinde her ihtimale karşı dava dosyasının duruşmasına yargılamaya yokluğumda devam edilmesini içerir mazeret gönderdim. Duruşmaya mazeret göndermiş olmama rağmen duruşmada mazeretimden hiç bahsedilmemiş ve her iki taraf tarafından takip edilmeyen dosya müracaata bırakılmıştır.
Dava dosyasına duruşma tarihinden önce dosyadan feragat ettiğimi bildirir dilekçe göndermiş olmam nedeni ile dosyayı yenileme ihtiyacı da duymadım.
Ancak hakim tarafından verilen karar içeriğinde feragatten hiç söz edilmeyerek yenilenmeyen dosyanın açılmamış sayılması ile davalılar lehine vekalet ücreti tayin edilmiştir. Bu durumu gerekçeli kararın yazılması ile öğrenmiş bulunmaktayım.
karşı taraf ile sulh olmamıza karşın karşı tarafın vekalet ücreti alacağı için icra takibi yapma ihtimali var
mahkeme tarafından verilmiş olunan kararın dava dosyası içerisinde bulunan feragate yönelik beyanım ve mazeret dilekçem dikkate alınmadan verilmiş olduğundan yargıtay tarafından bozulacağını düşünmekteyim. Bu konuda yardımcı olabilecek meslektaşlarımın görüş ve düşüncesini paylaşmasını rica ediyorum.