27-02-2016, 03:57
|
|
|
saklı nüfus - dna testi sorunu
Sayın meslektaşlarım merhaba; önüme gelen bir olayda çıkmaza düştüm yardımlarınızı bekliyorum.
Müvekkil evlilik dışı ilişki sonucunda türk bir anneden doğmuş ve şuana kadar nufusa kaydi olmamiş ve nufus kimliği almamiştır. Muvekkil hali hazırda 35 yaşında olup, vatansız gözükmektedir. Babanın kim olduğu konusunda da net bir bilgi mevcut değildir.
Müvekkil 2 sene önce nüfus müdürlüğüne başvurmuş ve işlemleri tamamlandıktan sonra onay için dosyası bakanlığa gönderilmiştir. (Bu süre zarfında kendisine geçici T.C. kimlik numarası verilmiştir.)
Bakanlık başvurunun şüpheli olduğu gerekçesiyle müvekkilin mahkemeye basvuru yaparak adli tiptan dna testi yapılmasına karar vermiştir. Bu aşamada da kendisi bana başvurmuştur.
Öncelikle kadının vatandaşlığı olmadığı için mahkemeye basvuramayacagindan ve vekalette alamamamizdan dolayi annenin vekaletini alarak onun üzerinden soybağının tespiti davasi açarak dna testi talep etmeyi düşünüyorum. Fakat taraf olarak göstereceğim müvekkilin saklı nüfuslu olması, vatandaşlığının olmamasi beni düşündürüyor.
Daha önce böyle bir durumla karşılaşıp olumlu sonuç elde eden veya konu hakkında başka fikirleri olan meslektaşlarımın görüşlerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
|