Mesajı Okuyun
Old 24-02-2016, 13:14   #1
Av.Tolga YILGIN

 
Varsayılan Eski Eşe Karşi Şiddette Şikayetten Vazgeçme

Herkese iyi çalışmalar. Bir müvekkilimize yaklaşık 3 yıl önce boşanmış olduğu eşi tarafından şiddet uygulanıyor. Akabinde şikayetçi olduk ve uzaklaştırma kararı aldık. Sonrasında eski eş tarafından müvekkile yine tehditlerin devam etmesi üzerine 2. kez şikayetçi olduk ve uzaklaştırmanın ihlalinden dolayı 3 günlük zorlama hapsi cezası verildi. Bu hususlar ve ceza 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun dahilinde işlem gördü.

Diğer yandan ilk şikayetimizden dolayı basit yaralama ve tehdit suçlarından, ikinci şikayetimizden dolayı yalnızca tehdit suçundan dolayı ceza davaları açıldı.

Şimdi müvekkil şikayetlerden vazgeçmek istiyor fakat bu davalar da 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun dahilinde mi açılmıştır yoksa TCK dahilinde mi açılmıştır ayrımını netleştiremedim. Eski eş olması dolayısı ile net bir sonuç bulamadım. TCK dahilinde açılmışsa şikayete bağlı suçlar olacağından dava devam etmez ama 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun dahilinde ise kamu davası olarak devam edecek. Bu konuyla ilgili bilgisi olan sayın Meslektaşlarımız var ise bilgilerini paylaşmalarını rica edeceğim. Tekrar herkese iyi çalışmalar.