Mesajı Okuyun
Old 23-02-2016, 15:02   #1
av.tyksl

Varsayılan Home ofid vergi mükellefiyeti avantajları ve dezavantajları ?

Öncelikle tüm meslektaşlarıma merhaba ,
Meslekte 4. yılım ve artık kendi işlerimle ilgilenmek istediğim için ofis açmaya kara verdim.İlk aşamada da bunu home ofis tarzında yürütmek istiyorum.Bu hususta siz sayın meslektaşlarıma naçizane bir kaç sorum olacaktır;

Öncelikle ailemle ikamet ettiğim için tarafı olduğum bir kira sözleşmem bulunmamaktadır.(Kira sözleşmesi aile bireylerinden bir başkasının üzerine) Bu home ofis olarak vergi mükellefi olmama engel midir? Ailemle yaşadığım ev adresi üzerinden bir odasını kullanacak şeklide vergi açılışımı yapabilir miyim ? Tarafı olduğum bir kira sözleşmesi bulunması zorunlu bir şart mı?
Böyle bir durumda vergi açılışı yapabilmem için hangi belgelere sahip olmam gerekmektedir?.
Bir diğer konu da masraflar konusu.Sanırım stopaj olarak kiranın % 20'sini ödemem gerekecekmiş, bu ödeme aylık ödeme midir? ikamet ettiğim evin kira bedeli biraz yüksek miktardadır.(Kira bedeli 3000TL-3500 TL civarı). Bu evde home ofis açılışı yapmam sizce bana dezavantaj olur mu? İlk aşamada henüz hiç gelirim yokken aylık 600 TL stopaj ödemesi yapmak pek karlı gelmiyor.

Kısacası bu hususta hiçbir net bilgiye sahip olmadığım için siz tecrübeli meslektaşlarımın bilgisine, yardımına ihtiyacım var....
Şimdiden herkese teşekkür ederim..

Saygılar...