Konu
:
Limited şirketin borcu ödemekten imtina etmesi.
Mesajı Okuyun
12-02-2016, 15:31
#
6
Av.CKaran
Alıntı:
Yazan
Av.Tuğba Y.G.
Sayın tegese;
Cevabınız için teşekkür ederim.
Borçlunun İcra Dairesinde alacaklı olduğu tüm dosyalara haciz koyduk ancak meblağlar küçük olduğu için talebimizi karşılamıyor.
Tavsiyeniz üzerine müteaddit kereler hacze gitmeyi deneyebilirim.
Bunun dışında personel maaşlarını yatırdığı banka hesabına bloke koyabilmem adına bir tavsiyeniz var mı?
Ayrıca velilerden alacağı nakit ve senetlere ancak kasa haciz ile ulaşabilirim ancak uygulamada da çokca karşılaştığımız üzere kasa haczinde birşey elde edilmiyor.
Son bir seçenek velilere 89/1 göndermek.Ancak ticari hayatı için çok ağır olacağını düşündüğüm için bunu yapamadım ama müvekkilemin işçi alacağının kalmasını da istemiyorum.
Avukatlık mesleğinde tüm kanunları bilsek dahi,doğru yolun ne olduğuna karar vermenin en az bilgi kadar önemli olduğunu yıllar geçtikçe daha net hissediyorum...
(
Sayın Tuğba,
Çalışan bir dershane ve gerliri olduğu halde borcunu ödemiyorsa yapacağınız tek bir şey var. İcra takibinde talebinizi iflas olarak değiştirin. Ödemezlerse mahkemeden iflasını isteyin. İtibarlarını düşünüyorlarsa öderler. Kaldı ki Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde iflaslarının açılmasını istemeyeceklerdir.
Av.CKaran
Üye Kimliği
Av.CKaran İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.CKaran İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.CKaran İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın