Mesajı Okuyun
Old 18-03-2007, 17:47   #4
PINAR YILMAZ

Tüm söylenenlere katılmakla birlikte bir de işin önemli bir boyutu var..Ülkemizde gençlerimizi lisans yaparak geliştirip istihdam etmeyi bile tamamlayamamışken neden yabancı ülkelerden işgücü sağlamaya çalışıyoruz anlayamadım doğrusu..Üniversite mezunu bir sürü gencimiz işsiz dolaşmaktadır.Bu sayı tıp mezunlarında az olmasına rağmen bu alanda da küçümsenmeyecek kadar işsizlik var.Her gün televizyonlarda görüyoruz..Adam diyor ki; 'iki tane dil biliyorum,tıp mezunuyum iş bekliyorum..'Böyle bir durumda yabancı ülkelerden doktor istihdam etmenin hangi geçerli gerekçesi olabilir merak ediyorum..Ayrıca Türkiye'de tıp ilmi gün geçtikçe ilerliyor ve uzmanlarımızın başarılarını sürekli olarak takip ediyoruz..Bir hastaya kendi vatandaşı olan bir doktordan daha iyi kim tedavi uygulayabilir bu da cevaplanması gereken başka bir soru..Doktora gidicek vatandaş derdini Türkçe anlatacak,doktor Türkçe'yi ya hiç bilmiyor ya da çat pat konuşuyor olacak ve bu doktor bir insanı muayene edecek..Ne olacağını söylemeye hacet yok sizler tahmin edersiniz sanırım..Saygılar...