11-02-2016, 01:40
|
|
|
Konunun Çözümü Bulundu
Değerli meslektaşlarım,
Emekli ikramiyesine haciz işleminin nasıl yapılacağı hususunda UYAP yardım masasını (bir icra müdür yrd. aracılığı) ile arayarak UYAP üzerinden işlemin nasıl gerçekleştirileceğini öğrendik. Sonuç olarak SGK-Adalet bakanlığı arasında yapılan protokol doğrultusunda UYAP sistemine böyle bir ekran eklenmiş ancak bazı icra çalışanları işleme hangi sekmeler altından erişilebileceğini bilmiyor.
Benim sorunumda işlemin bu şekilde yapılacağını öğrendiğimizde borçlunun ikramiyesi ödenmişti. Ben icra müdürlüğü işlemi nedeniyle bakanlığa mı yoksa protokol dahi olsa İİK hükümleri gereğince icra müdürlüğü emrini yerine getirmeyen SGK memurlarının red işlemine karşı SGK'ya mı tazminat davası açacağımı düşünürken borçlunun banka hesabında para yakalayarak dosyayı tahsil ettim ve kurumlar tazminattan bende yıllarca uğraşmaktan kurtuldum.
Bu arada emin olmamakla birlikte emekli ikramiyesinin haczi için çalışanın emeklilik başvurusunda bulunmuş olması, bir başka deyişle emeklilik işlemlerini başlatmış olması gerekebilir.
|