Mesajı Okuyun
Old 03-02-2016, 20:08   #3
yasal06

Alıntı:
Yazan Av.Esra70
Merhaba, sizinkine benzer bir sorunla karşı karşıyayım ve çözümünü bulamadım. Yıllar öncesinden kalma haberler için muhataplara başvuruda bulunduk, haberleri yayından kaldırmadılar, bu arada bazı sağlık sorunlarından dolayı 15 günlük süreyi kaçırdık. Şimdi ne yapabiliriz araştırmasındayken sizin gönderinize rastladım, bu konuda hiçbir yerde somut bir bilgiye ulaşamadım. Size de cevap gelmemiş, ancak acaba zaman içinde sizin tecrübe ettiğiniz bir gelişme oldu mu öğrenmek istedim. Vakit ayırıp yanıtlarsanız şimdiden teşekkürler.

Değerli meslektaşım, malesef konuda yahut özel mesaj aracılığıyla herhangi bir yanıt alamadım. Açıkçası konu üzerine araştırma yapmayı da bıraktığımı belirtmem gerek, zira bu hususu vekil - müvekkil ilişkisinden ötürü değil; başıma gelen bir iftiradan ötürü araştırıyor idim. Ama bu olayın beni içinde bıraktığı kaygı halinden ötürü herhangi bir müdahalede bulunamadım.

Açıkçası bu durum karşısında insanımız çaresiz durumda. Basın özgürlüğü adı altında inanılmaz bir keyfiyet sergileniyor. Basın Yayın şirketlerine karşı bireyler; tecrübeli bir kurt karşısında yeni doğmuş bir kuzuyu andırıyor.

Tüm bu yakınmaları bir yana bırakacak olursak; kişilik hakkının ihlali durumu sözkonusu olduğu için ve bu ihlal devam ettiği için sulh ceza hakimliğinden içeriğin kaldırılması talebinde bulunurdum. Yalnız burada müvekkilin neden bunca zaman beklediğini açıklamak yerinde olur kanaatindeyim. İlgili kanunda yayıncıya başvurunun yanı sıra doğrudan sulh ceza hakimliğine de başvurmak mümkün görülüyor diye anımsıyorum. Bu sürenin hak düşürücü süre ya da zamanaşımı süresi olmasi akla uygun değil; zira kişilik hakkı ihlal ediliyor, kişilik hakkının güvenliği zamanaşımı ya da hak düşürücü süre ile sınırlandırılamamalı. Ayrıca karşınıza çıkarılabilecek doneleri de gözden geçirmenizi öneririm. Yayıncı basın yayın özgürlüğü, ilgili haberin kamuya yararlılığı gibi bir gerekçeyle talebinize karşı çıkacaktır.

Umarım müvekkilinizi en kısa zamanda bu durumdan kurtarabilirsiniz. Hayırlı çalışmalar diliyorum...