Mesajı Okuyun
Old 19-01-2016, 08:42   #1
av.onurcelik

Varsayılan Ödenmeyen vekalet ücreti

Meslektaşlarım öncelikle iyi çalışmalar diliyorum..

Tarafıma vekalet veren ..Ltd. Şti.'nin (ücret sözleşmesi olmadan) faturadan kaynaklı alacağının icra takibini gerçekleştirdim. Borçlu tarafın süresinde itirazı üzerine icra takibi durdu. Bunun üzerine itirazın iptali davasını açtım. Gerekli yargılama yapıldı. Haklılığımız üzerine davamız kabul edildi ve itirazın iptaline karar verildi. Tarafıma karşı taraf vekalet ücretine hükmedildi.

Daha sonra itirazın iptalini takiben icra takip işlemlerine devam ettik.Ancak tahsil kabiliyeti olmadığından alacağı tahsil edemedik. Aradan geçen 1 yıllık süreden sonra müvekkil firma yetkilisi şahsımı arayarak dosyadan bir sonuç alamadığımızı bahane ederek ve başka bir vekille çalışacaklarını ima ederek dosyaları iade almak istediğini söyledi. Bende ibraname almak suretiyle dosyalarını iade ettim. Vekalet ücreti alacağımı söylediğimde ödeyeceklerini söylediler ama bir ödeme yapılmadığı gibi telefonlara çıkılmadı.

Siz değerli meslektaşlardan öğrenmek istediklerim şudur.

1- İtirazın iptali davasında tarafıma hükmedilen Karşı taraf vekalet ücretini ve tarafıma ödenmeyen müvekkil vekalet ücretini dava yolu ile talep edebilir miyim?

2- Tahsil kabiliyeti olmayan ancak 2 seneyi aşkın süre takip ettiğim icra takibi nedeniyle karşı taraf vekalet ücretini ve tarafıma ödenmeyen müvekkil vekalet ücretini dava yolu ile talep edebilir miyim?

3- Açılacak davayı kısmi dava olarak ikame etmem mümkün müdür? Ayrıca dava açılmadan evvel ihtarname gönderecek olursam orada miktar belirtmiş olmam kısmi dava açmama engel teşkil eder mi?

4- Açılacak davada görevli mahkeme neresidir?

Çok teşekkür ediyorum..