Mesajı Okuyun
Old 17-01-2016, 16:05   #1
araz34

 
Varsayılan kat karşılığı inşaat sözleşmesi

Değerli meslektaşlarım, öncelikle hepinize iyi pazarlar diliyorum.

Müvekkilim ile yüklenici aralarında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalamayı öngörmektedir. Fakat taraflar pazarlık hususunda tam olarak anlaşamamışlardır. Bu nedenle yüklenici, müvekkilime "kat karşılığı inşaat sözleşmesi akdetmelerini, karşılığında müvekkile ait arsa üzerine inşa edeceği binadan değil de, hemen komşu parsele yine kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile yapacağı bir binadan daire vermeyi (dairelerin daha büyük olması hasebiyle)" teklif etmiştir. Böyle bir durumun gerçekleşmesi müvekkilim açısından daha karlı olacaktır. Fakat kat karşılığı inşaat sözleşmelerinin konusu ve tarafların yüklenmiş olduğu edimler göz önüne alındığında kafamda bir takım tereddütler yaşamaktayım.

Böyle bir durumda, tarafların bu yönde bir kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalaması, müvekkilimin kendisine ait arsa üzerine yapı inşa edilmesine izin vermesi ve karşılığında yüklenicinin başka bir yerden müvekkile daire vermesi mümkün müdür?

Planlanan bu durum kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile yapılamıyor ise, taraflar arasında ne tür bir akit imzalanmalıdır?

İlginize peşinen teşekkür eder, iyi günler dilerim...