Mesajı Okuyun
Old 16-01-2016, 14:00   #4
Av.09

Çok haklısınız yanlışlık olmuş. "..ancak gerekçesi geçerli nedene uymaktadır." şeklinde olacaktı. Kısa ve net şekilde yazabilmek için birçok kez düzenlemiştim gözden kaçmış. Fark ettiğinize göre sorun yoktur umarım, gerekli düzenlemeyi mesajda da yaptım.

İş davalarında işçi lehine yorum ilkesi, Yargıtay kararları ve 3 tanıkla kazanamayacağınız dava hemen hemen yok gibidir.

"... ödeyecek olmamıza rağmen..." demesi yetmeyip ya ödemeli ya da ihtar süresi bitimine kadar beklenilmesini isteyebilecektir.
Kötü niyet iddiası esasla ilgili olmadığından dinlenebilir olabileceğini sanmıyorum. İşçinin iş yerinde çalıştığı ve akdin feshedildiği açık olduğundan, işçi alacakları hemen defaeten ödenmelidir. İşçi kabul etmediği sürece alacakların ileri tarihe ertelenmesi mümkün değildir. Dava açılmasına sebebiyet verilmemesi için alacakları belirttiğim gibi hemen ödemelidir. Belirttiğinz gibi savunma yaparsa da süre verilmesine rağmen ödemeyeceğinin anlaşılması halinde, örneğin süre içindeki işverenin tutum ve davranışların tanık beyanlarıyla desteklenmesi halinde böyle bir bir savunmaya itibar edilmeyeceği kanaatindeyim.

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=95876

"...VEYA 1 aylık süre geçmeden ancak dava açıldıktan sonra işveren ödeme yaparsa ve yukarıda yazdığım savunmayı yaparsa davamız reddedilir mi?..."

Dava açıldıktan sonra ödeme olması halinde dava konusuz kalır. Ret edilmez. HMK m331 uyarınca işlem yapılır.

Müvekkillerin işe dönmek gibi istekleri yoksa bir ayın önemi kalmaz.

Dilekçenin sonuç kısmına;

Sonuç: ....fazla mesai, hafta tatili, UBGT alacaklarına ilşkin davamızı BELİRSİZ ALACAK davası, diğer alacaklarımıza ilşkin davamızı KISMI DAVA olarak KABULÜ ile....