14-01-2016, 12:30
|
#8
|
|
Merhaba,
Benzer bir konuda acil olarak yardıma ihityacım var, yardımcı olacak meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
1- Müvekkil hakkında kambiyo takibi yapılmış, ödeme emri ekinde senet fotokopileri yok.İcra dosyasına baktığımızda icra dosyasında da senet fotokopileri olmadığını gördük. Senet asılları icra kasasına da alınmamış.Alacaklı vekilinin senetleri teslim aldığına ilişkin imzası var dosyada.
Bu durumda İcra mahkemesine şikayet yoluyla takibin iptaline karar verilebilir mi, yoksa sadece ödeme emri mi iptal edilir?
Senet asıllarını görmeden borca veya imzaya itiraz edemeyeceğimiz dikkate alındığında takibin iptali gerekmez mi?
2- Diğer yandan ödeme emrinde dökümü yapılan senetler ile ilgili müvekkilin alacaklıyla yapmış olduğu yüzeysel bir sözleşme mevcut. X kadar borç için Y tane ..... -TL. bedelli senet alınmıştır şeklinde. Bu sözleşmeye konu edim yerine getirilmediğinden senetlerin iptaline ilişkin menfi tespit davası açılmış, mahkeme kısmi kabul kararı vermiş fakat karar henüz kesinleşmemiş, dosya Yargıtay'da. Ben başlangıçta kararın kesinleşmemiş olması dolayısıyla şikayette bulunacaktım fakat dosyayı incelediğimde senetlerin olmadığını gördüm, senetlerden müvekkilin elinde de örnek yok, iki durum birlikte değerlendirildiğinde herhangi bir hak kaybı oluşmaması bakımından nasıl bir yol önerirsiniz?
|