04-01-2016, 15:56
|
|
|
Trafik Kazasına Bağlı Araçtaki Değer Kaybı
Saygıdeğer Meslektaşlarım
Konu hakkında forumdaki başlıkların genelini okudum ve bilgi sahibi oldum fakat gerek yeni tarihli gönderi olmaması gerekse de ihtilaflı konuların olması dolayısı ile yeniden başlık açtım.Tekrara düştüysek affola...
Müvekkilim seyir halinde hareket ederken şerit ihlali yapan başka bir araç ile çarpışıyor karşı taraf %100 kusurlu.Müvekkilim kendi arabasını kaskosundan yaptırıyor.Karşı tarafa değer kaybı davası açacağız ama karşı taraf konusunda bir kez daha tereddüte düştüğüm için sormak istedim. karşı taraf sigorta şirketini de davalı olarak gösterecekmiyiz yargıtayın olumlu ve olumsuz kararları var bu yönde bu nedenle en son durum hakkında bilgi sahibi olan meslektaşlarımdan yardım rica ediyorum.Sigorta şirketi araç sürücüsü ve ruhsat sahibini de davalı gösterecek miyiz? davayı da araçta değer kaybına bağlı belirsiz alacak davası olarak açmak en mantıklısı sanırım bilirkişi raporuna göre ıslah edebiliriz
ayrıca sigorta tahkim komisyonu yolunu tecrübe edeniniz var mı ? var ise dava açmak mı tahkim komisyonuna başvurmak mı daha mantıklı ?
teşekkürler...
|