Mesajı Okuyun
Old 01-01-2016, 20:55   #1
Av. Eminem

Varsayılan Nesebin Reddi

İyi akşamlar sayın meslektaşlarım. Henüz daha mesleğin başında olduğum ve bu yüzden tereddütte kaldığım bir konu var. Bir yakınımın başına bir olay gelmiş ve bu yüzden dava açmak istiyor. Karısıyla evliydi fakat karısı evden çekip gitti. Ve bundan sonra kadın bir daha eve dönmedi. Ayrı yasadıkları süre içerisinde kadın başka birinden hamile kalmış ve daha boşanmadan da bu çocuğu dünyaya getirdi. Nüfusta da kaydını henüz boşanmadığı eşinin üzerine yaptırmış. Yakınım olan kişi bu olayı öğreneli yaklaşık bir buçuk yıl oluyor ve evlilik dışı dünyaya gelen çocuk da iki yaşında. Bunun için dava açmamız gerekiyor fakat nesebin reddi davasında bildiğim kadarıyla bu olayın öğrenilmesinden itibaren bir yıl içinde davanın açılması gerekiyor ve bu bir yıllık sürenin de hak düşürürücü olduğunu biliyorum fakat bunun için nüfus kaydının düzeltilmesi davası da açılamaz diye düşünüyorum. Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz sizin fikirleriniz benim için çok önemli şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Saygılarımla.