27-12-2015, 14:52
|
|
|
zorunlu müdafi görevi ihmal suçu
Sayın meslektaşlarım herkese merhaba öncelikle..
Yaklaşık bir yıldır cmk kapsamında zorunlu müdafi görevlendirmesi alıyorum. Hakimlik ve savcılık mesleğine geçeceğimden dolayı dosyaları kontrol ederken bir iki dosyamda sıkıntılı durum tespit ettim.
1-) öncelikle bir soruşturma dosyamda tck 191/1 ve191/2 dolayı ssç adına dava açılmasının ertelenmesi kararına itiraz etmemişim. Karar bana tebliğ edilmiş ancak ben bu kararın son değişiklikten önceki halinden dolayı itirazı kabil olmadığını biliyordum. Ama 2014 değişikliği ile itiraz yasa yolu açık hale gelmiş. Kararı da yeterince incelememişim :S
2-) Yine bir soruşturma dosyamda ise ; mağdur vekili olarak ssç nin 12 yaşından küçük olmasından dolayı kovuşturma yapılmasına yer olmadığı kararına şahsi kanaatim olarak itirazı yersiz bulduğum için itiraz etmedim. Başka bir soruşturma dosyasında ise mağdur vekili olarak şikayete bağlı bir suçtan dolayı şikayetçi olmayan müvekklin kovuşturmaya yer olmadığı kararına itiraz etmedim. Ancak babası ve kendisi ile konuşarak bu durumun hür iradesi ile olduğuna kanaat getirerek etmedim.
Sizce bu durumlar ileride hakkımda görevi ihmalden dolayı soruşturma açılır mı? hakimlik ve savcılık meseleğinde önüme çıkarsa çok skntı yaşayacağımı düşünüyorum ve moralim baya bozuldu açıkçası. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
|