26-12-2015, 13:50
|
|
|
Ölümlü ve Alkollü Trafik Kazası
Merhaba Meslektaşlarım.
Bir yakınımın başına gelen ve moralleri altüst eden bir kaza haberi aldım. Kovuşturmaya da geçilmiş duruşma da yapılmış. Kısaca özetlemek gerekirse;
Tek gidiş tek geliş yolda hızı 120-160 km arasında 156 mg (sanırım 1.56 promil) alkollü şahıs şerit ihlali yaparak karşıdan gelen motosikletliye çarpıyor. Çarpma sonucu yakınımız 102 METRE SAVRULUYOR ve olay yerinde can veriyor. Motosiklet 2 ye ayrılıyor ve kaza yerinden tam 330 metre ileriye savruluyor. motosikletli de kask ve ehliyet yok. Ayrıca 17 YAŞINDA.
Sanık ifadesinde .... isimli iş yerinde çay içip çıktıklarını ve yolda 2 kişini el kaldırdıklarını onlarını tanımadıklarını ve kendilerini bir yere kadar bırakmayı istedikleri için onları araca aldığını, ilk ifadesinde hızının 110-120 2. ifadesinde 80-90 km olduğunu iddaa etsede kişinin sosyal medya hesabında aynı soyisimli 3 kişiyle arkadaş olduğu ..... iş yerinin kış aylarında kapalı olduğu bilgisine ulaştık. Ayrıca yanındaki bayan ilk ifadesinde aracı kendisinin kullandığını ve hızının 160 km olduğunu 2. ifadesinde aracı kendisinin kullanmadığını ve hızının 110 km olduğunu beyan etti.
Gördüğünüz gibi çelişkilerle dolu bir ifade. Fakat kişi olay günü tutuklanıp 1 ay sonraki mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor.
Ben sizlerden rica ederek yardım istiyorum. Bu dava ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE bilinçli taksirle adam öldürme suçundan ve genel güvenliği tehlikeye atma suçundan açılmış. Oysa bu kadar ihlal var. tek gidiş tek geliş yolda bu kadar hız ve alkol üstüne de şerit değiştirme var. İfadeler de yalanlar var. Biz bu davanın OLASI KASIT İLE ADAM ÖLDÜRME olduğunu ve Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gerektiğine inanıyoruz.
Dava başladığı sırada vekil olarak vekalet alan avukat arkadaşımız daha önce görev itirazında bulunmuş fakat red edilmiş. Fakat ayrıntılı bir itiraz değil.
Kask olmadığı ve ölen kişinin ehliyetinin de olmadığı gibi durumlara yer verilmiş fakat, otopsi raporunda kişinin bütün neredeyse bütün vucudunun kırıklar ve iç kanamalar sonucu mahvolduğu yazıyor. Kısacası Kask olsaydı bile bu kişi ölecekti. Ehliyet konusuna hiç gelmiyorum. Ehliyet olsaydı kurtulacaktı manasına getiriyorlar ama burda bir ihlal yok.
Bu konuda bir yargı kararı var mıdır? Emsal Sayılabilecek. Mahkeme kararı çok ama uyup uymayacağı meçhul..
Saygılarımla..
|