Mesajı Okuyun
Old 18-12-2015, 16:48   #1
spartacüs

Mutsuz Çok bilinmeyenli kira tahliye vakası

Sn.Üyeler hiç sevmesem de yine bir kira tahliyesi talebi geldi ancak bu kadar karışık olanını ilk defa gördüm.

Kısaca yine ödenmeyen bir kira meblağı ve aidat borcu var.

Sıkıntılar ise şunlar;

1- kiralayan malik değil, eşi kira kontratlarını yapmış ancak taşınmazı kiralayabileceğini dair bir yetki belgesi mevcut değil, kanunen bu durum uygunsuz ancak eşin zımni rızasının geçerliliğiyle ilgili kararlar okumuştum.

2- Yetki yok ancak işlemler bu eşin vekaletiyle yapılmalı, itiraz hali sıkıntı tabi madde 1.

3-2014'ün kira kontratı mevcut ancak 2015 de tek nüsha kontrat imzalanmış ve fırlama da kiracıda kalmış, yani elimizde bir kontrat mevcut değil. Tabi 2014 sunulup belirsiz süreli kira sözleşmesine dönmüş gibi işlem yapılabilir, karşı taraf yenisi sunsa da işimize gelir.

4-2015 haziran ayında ihtarname usulüne uygun olarak çekilmiş, ilk maddelerde ki sorunları yok sayarsak, 2. haklı ihtarı çekip akabinde tahliye davası açabiliriz. Ancak bu arada 15 günlük kira kontratının bitirileceği ihtarnamesini çekme süresi de kaçırılmış vaziyette.

Ben baya karıştırdım sanırım ve kiralayan adına ilamsız icra yapmak yoluna gideceğim sanırım ama emin olamıyorum, yardımcı olursanız müteşekkir kalırım.