17-12-2015, 17:00
|
|
|
Yabancı kadının tenfiz olmadan yaptığı ikinci evlilik
iyi günler
Müvekkil (M) Alman vatandaşı (A) ile evleniyor ancak bir süre sonra anlaşamayıp boşanma davası açmak istiyor.
Müvekkil ; Boşanmadan önce bir takım araştırmalar yaptığını ve Nüfus'ta yaptığı sorgulamada (A) nın daha önce yine Türk Vatandaşı olan (T) ile evlenmiş olduğunu Almanya'da yapılan bu evliliğin Türk Makamlarına bildirildiğini, ancak (A) ve (T) nin boşandıklarında tenfiz etmediklerini öğrendiğini iddia ediyor.
Ben de önceki boşanma tenfiz edilmeden (A) nın müvekkil ile nasıl evlendiğini Nüfus Müdürlüğüne sorduğumda (A) nın Türk Vatandaşı olmaması nedeniyle kayıtlarının gözükmemiş olabileceğini söylediler. Ancak müvekkilin kaydından kontrol ettirdiğimde (A) nın soyadının (T) ile aynı olduğunu öğrendim.
Şu an (T) nin nüfus kayıtlarını net olarak olarak bilmediğim için (T) nin nüfus kaydında da (A) ile evli olup olmadığını teyit edemiyorum ancak böyle bir durumun teyit edilmesi halinde;
1- Müvekkil M'nin evliliği butlan ile batıl olur mu?
2- (A) ve (T) nin Almanyada boşanmış olmaları ve sadece tenfiz edilmemiş olması butlan olgusunu ortadan kaldırır mı ?
|