Mesajı Okuyun
Old 08-12-2015, 11:34   #1
Av. K. Ulukışla

Varsayılan Muvazaa Nedeniyle Tapu İptali Davası

merhabalar sayın üstadlar,muvazaa nedeniyle tapu iptaline yönelik aklıma takılan birkaç hususu sizlere arz etmek istiyorum.
gerek THS'de gerekse diğer kaynaklardan yaptığım araştırmalarda genelikle muris muvazaasına yönelik açıklamalara ve kararlara rastladım ancak benim olayımda müvekkilim 3. kişi konumunda olduğu için kafama takılan hususları sormak istedim.Şimdi benim müvekkilimin babası bundan 3 yıl önce tüm mal varlığını müvekkilimin eşine devrediyor.Tapuda yapılan işlemde arsa ve ev satış işlemi ile müvekkilimin eşine gerçek bedelin altında satılmış ancak bir para alış verişi olmamış.Aslında bağış gibi yapılmak istenen işlem satış olarak gösterilmiş.müvekkilimin ailevi sorunları dolayısı ile babası da müvekkilin eşine destek vererek işlemleri rızasıyla yaptığını söylüyor.Asıl amaç müvekkilimi aileden dışlamak mal alamamasını sağlamak.müvekkilim aynı zamanda boşanmak da istiyor.Yaptığım araştırmalarda genelde muris muvazaası ile ilgili kararlara rastladığım için sağlar arası bu işlemde de aynı şekilde tapu iptali isteyebilir miyiz?
bu olay üzerinden
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=37389 bu başlıkta da tartışılmış konu ve işlemin tarafı olan baba (muris) sağ iken dava açılamayacağı söylenmiş.Bunun yanında konu MK ve BK md. 18 kapsamında da tartışılmış ve BK kapsamında akdin tarafı olmayan 3. kişinin muvazaa iddiasında bulunamayacağı söyleniyor.
bu durumda izlenebilecek herhangi bir yol var mıdır?
teşekkürler