Mesajı Okuyun
Old 04-12-2015, 15:18   #1
furugferruhzad

Varsayılan Mirasçilar Adina Tescil Yapilmaksizin Satiş Işlemi Mümkün Mü?

Muris tek evini tapuda satış göstererek oğluna ölmeden önce devrediyor.Biz murisin kızlarının avukatıyız.Tapunun iptali ve mirasçılar adına tescili için tapu iptali ve tescil davası açtık.Davamız kabul edildi ve mahkeme ilamında tapunun iptali ile
mirasçılar adına tesciline karar verildi.
Karar kesinleşti.Mirasçılar adına henüz tapuda tescil işlemi yapmadan karar kesinleştikten sonra taraflar anlaşarak evi satmaya karar verdiler biz de ibraname ve talimat alarak ve sulh sözleşmesi düzenleyerek ihtiyati tedbiri kaldırdık.Sorumavalı karar kesinleştikten sonra**anlaşma öncesi** henüz tapuda tescil işlemi yapılmadığı için tedbiri kendisi kaldırmaya çalışmış ancak mahkeme kabul etmemiş.Amacı tedbiri kaldırıp tescil yapılmadığı için henüz kendi adına kayıtlı görünen taşınmazı elden çıkarmaktı ancak başarılı olamadı.Tedbiri kaldıramamasına rağmen tapuya giderek gerekçeli kesinleşmiş mahkeme ilamını tapu müdürüne göstermiş.Ben tapu müdürü ile görüştüğümde Müdür Bey bana mahkeme ilamını gördüm önce mirasçılar adına önce tescil yapacağım sonra satış işlemini gerçekleştireceğim dedi.Tapu Müdürünü bu konuda bağlayan bir yönetmelik hükmü var mı?Bana göre davalı gerekçeli kararı tapu müdürüne sunmamış olsaydı ve tedbiri de kaldırabilseydi taşınmazı satabilirdi?Tapu Müdürü mahkeme ilamını nereden bilebilir?Siz Sayın Meslektaşlarım böyle bir durumda nasıl bir yol izliyorsunuz?Sorun çözülmüş olmasına rağmen aklıma takılan bu soruyu sormak istedim.Saygılarımla.