Mesajı Okuyun
Old 03-12-2015, 19:32   #1
Av.4625

Mesaj Avukatlarin beyannamelerini 'elektronik' olarak verebilmeleri hakkinda

Değerli meslektaşlarım,

Ruhsatını bir ay önce almış ve bağımsız olarak avukatlık yapmayı tercih ederek bürosunu açmaya çalışan bir avukat olarak vergi dairesinde karşılaştığım bir sorun hakkında görüşlerinizi ve yardimlarinizi bekliyorum.

Daha önce pek çok kez bu forumda tartışıldığı gibi ben de tercihimi bir kisim avukatların da olduğu gibi açılış işlemlerimi bir muhasebeci ile anlaşmadan kendi başıma yapmaktan yana kullandım. Başardım da. Ancak beyannamelerimi elektronik ortamda verebilmek için vergi dairesine gittim ve 'e-beyanname' için şifre almak istediğimi söyledim. Bana artık avukatların bu hakkının iptal edildiğini söylediler ve bir tebliğden bahsettiler. Fakat böyle bir düzenleme bulamadım ve gelir idaresi başkanlığı nin e beyanname ile ilgili çağrı merkezini aradım. Burada da bana böyle bir düzenleme olmadığından avukatların pek tabii bu sistemden faydalanmaya devam ettiklerinden ve edeceklerinden bahsettiler.

Bu konuda bir bilgisi olan yahut beyannamesini elektronik olarak kendileri veren meslektaşlarımız var mi bunu merak ediyorum. Vergi dairesinin bu uygulaması ne derece hukuka uygun? Yardimlarinizi bekliyorum.

Mesajı telefondan yazdigim için yazım hataları vs. Olabilir. Affiniza sığınıyorum.