Mesajı Okuyun
Old 28-11-2015, 16:30   #1
Av. Mehmet Cangül

 
Varsayılan Mal Rejiminin Tasfiyesine Konu Taşınmazın Devri

Merhabalar sayın meslektaşlarım;

Müvekkilim adına açtığım boşanma davasıyla birlikte şimdi de evlilik birliği içinde edinilmiş bir taşınmaz için dava açmayı düşünüyorum. Konuyu kısaca özetleyecek olursam;

1-) Davalı müvekkilimi aldatmıştır. Bu sebeple açmış olduğumuz boşanma davasında 25.000 Lira maddi 50.000 lira manevi toplamda 75.000 lira tazminat talebimiz vardır.

2-) Müvekkilim 2003 tarihinde emekli olarak o zaman için yaklaşık 25.000 lira emekli ikramiyesi almıştır.

3-) Söz konusu taşınmaz 100.000 liraya alınmış olup 50.000 lirası, müvekkilime 2002 öncesinde miras kalan başka bir taşınmazın satışından karşılanmıştır.

4-) Taşınmazın geriye kalan 50.000 liralık bedeli o dönem ticari açıdan zor bir dönem geçiren müvekkilimin kredi notunun düşük olması sebebiyle davalı adına çekilen kredi ile karşılanarak kredi ödemeleri halen devam etmektedir. Kredi ödemelerinin finansmanı evlilik birliği içinde büyük ölçüde müvekkilimin çalışması ile karşılanmıştır. Davalının düzenli çalışma durumu bulunmayıp bunun ispatı son derece kolay olacaktır.

Şimdi sorum şu yönde;

Gerek müvekkilimin kişisel malı niteliğindeki taşınmazın satışıyla karşılanan bedelden dolayı, gerek evlilik birliği içinde elde edilip harcanan kıdem tazminatından dolayı, gerekse düzenli olarak müvekkilimce yapılan kredi ödemelerinden dolayı ve ayrıca çıkması muhtemel maddi ve manevi tazminatlarımızdan ve bu taşınmazın edinilmesinde davalının katkısının çok çok az miktarda olduğunu göz önünde bulundurursak; katkı payı alacağı şeklinde değil doğrudan söz konusu taşınmazın müvekkilime devrine hükmeden bir karar çıkarmamız mümkün müdür? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Not: Mesajımda oluşmuş olabilecek cümle düşüklükleri ve karmaşık anlatım için tüm meslektaşlarımdan özür diliyorum. Yorgunluğuma verin