Mesajı Okuyun
Old 26-11-2015, 11:00   #5
AvukatHakan

Alıntı:
Yazan Av.mehmet.av
Kiracı ödemeleri bankaya yapıyor anladığım kadarı ile. Eğer böyle ise kira sözleşmesinin olmamasının aleyhinize sonuç doğuracağını düşünmüyorum.
Ancak bence öncelikle bir ihtarname gönderin(noterden olması bence en sağlıklı olanı) Kiraya verenin vefat ettiğini bundan sonra ödemelerin mirasçılara yapılmasını(hesap numarası da bildirerek) isteyin.
Evi tahliye ettirmek istemenizdeki neden nedir acaba?

Hayır Mehmet Bey, banka hesabına yatırılmamış. Peşin bir para alınmış elden, sonra mirasçılar çıkarmak istemişler. Elektriği üstüne almamış, kaçak cezası gelmiş vb.

Müvekkilden ziyade bir akrabamız, kendisine mirasçıları bildiren bir ihtarname göndermelerini söyledim ve bir banka hesabı ile miktarı belirten. Ayrıca, kiracı, orayı muhasebeci olarak kullanıyormuş. Elektrik cezasını ödeyeceğini söylemiş.

İhtarnameyi noter kanalı ile yollamayacaklar sanırım. En azından ellerinde yazılı bir belge olur. Bir de yazılı olarak bir sözleşme yapmalarını söyledim.

En kısa tahliye yolu tahliye talepli ödeme emri ancak onun için de bir dayanak gözükmüyor. Sulh yolu ile çözecekler inşallah