23-11-2015, 17:55
|
|
|
Kesinleşen mahkeme kararı ile kesilen yetim aylığının yeniden bağlanması talebi
Benzer hususlarda sitede hukuki tartışmalarda aradığım spruya cevap bulamadığım için yeni bir konu açmak durumunda kaldım.
Müvekkilin yetim aylığı boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı iddiası ile SGK denetçilerinin tutmuş olduğu rapor nedeni ile kesilmiş; müvekkilin açtığı davada reddedilmiş,işbu karar yaklaşık 1 yıl önce kesinleşmiştir.Ancak fiili durumda boşandığı eşinin kalacak başka bir ikameti olmadığı için adresi eşinin yanında gözükmesi nedeni ile eksik inceleme neticesinde mahkeme davayı reddetmiş, açıkçası dosyayla ilgilenilmediği içinde kesinleşmiştir. Daha sonra müvekkilin eşi adresini başka bir yere almıştır. Halen hiçbir şekilde eşi ile ilgisi bulunmaması ve maddi imkansızlığı nedeni ile kesilen aylıkların bağlanması için değilde başvuru tarihi itibari ile yeniden bağlanması için kuruma talepte bulunulmuştur.Kurum işbu başvuruyu konu ile mahkeme kararı bulunmaması nedeni ile reddetmiştir. Şu durumda kesilen aylıkların iadesi talebinde bulunmayıp; başvuru tarihi itibari ile yeniden aylık bağlanması talebi ile dava açma şansımız var mıdır? Önceki mahkeme ilamı dava açmamıza engel midir? Konu ile ilgili yargıtay kararına da rastlayamadım. Bu hususta bilgisi ve deneyimi olan meslektaşlarımın yardımına acilen ihtiyacımız var. İlginiz için şimdiden teşekkürler..
|