Mesajı Okuyun
Old 23-11-2015, 09:57   #2
av_my

Alıntı:
Yazan Herkese Adalet
İyi günler sayın meslektaşlarım;
Mirasçılardan bir kısmı tarafından davalılara karşı açılan ortaklığın giderilmesi davasında; tüm davalıların vekiliyim. Dosyada satış kararı verilmek üzere. Davalılar hepsi adına satışa girmemi, taşınmazı hepsi adına almamı istemekte. Hisse miktarımız toplamda % 20yi aşmakta ancak her bir davalının hissesi %15.

Acaba teminat göstermeden hepsi adına satışa girebilir miyim? Davacıların hisselerine düşen nispeti ödeyerek, taşınmazın tüm davalı müvekkillerim adına tescil edilmesi mümkün müdür?

Nasıl hareket edeceğimizi öngöremiyorum, tecrübelerinizi paylaşabilirseniz bana çok yardımcı olacaksınız. Şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar dilerim.

Sayın meslektaşım; Öncelikle şunu net olarak belirtebilirim; Hissedarlar herhangi bir teminat göstermeden açık arttırmaya katılabilirler. Hisseli alımla ilgli uygulamada farklı durumlarla karşılaştım. Benim bizzat yaptığım bir satışta; mirasçılardan A tek başına taşınmazı aldı. İhale bedelinin ödeme süresi içerisinde birlikte hareket ettiğimiz diğer mirasçılar satış dosyasında hisse bedelimiz tarafımıza ödenmiştir şeklinde dilekçe verdiler. Sonra bu dilekçeyi verenler ve kendi hissemiz dışında kalan rakamı dosyaya yatırdık. (Yalnız kdv'yi sizin hisseniz dışında kalan toplam rakam üzerinden ödeyeceksiniz) En son aşamada da sizin vereceğiniz bir dilekçe ile taşınmazın ne kadar hissesinin kimin adına tescili istediğinizi belirterek tapulamayı yapabilirsiniz. Bu benim daha önce yaptığım bir durum. Tabi ben bunu hissedarlar arasında öncesinde protokole döktüm. Saygılar...