Mesajı Okuyun
Old 16-11-2015, 19:27   #1
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan Karardan sonra, icra takibinden önce vefat.

Merhabalar,

Somut olayda kamulaştırmasız el atma nedeniyle tazminat davasında karar verilip, karar davalı tarafından temyiz edildikten sonra dosyamız Yargıtay'da iken davacı asil vefat etmiştir. Geriye mirasçı olarak 4 kişi kalmış olup bunlardan 3 tanesi tarafımıza vekaletname vermiştir. Diğer mirasçı ile muris arasında başka davalarda husumet bulunduğundan bu kişi tarafından tarafımıza vekaletname verilmemiştir. Gelinen aşamada karar onanmış olduğundan icra takibine başlanmak istenilmektedir.

Durumun gerektirmesi nedeniyle verasetname ve 3 mirasçının vekaletinin sunumu ile bu kişilere düşen miktar hakkında takip başlatabilir miyiz? Yoksa tereke bütündür, miras iştirak halindedir diyerek takip başlatılmasına yasal engel bulunuyor, bu problemin aşılması gerekir düşüncesinde misiniz? Böyle diyorsanız çözüm önerinizi de belirtmenizi rica ediyorum. Teşekkürler.

Not: Muris ölümünden sonra vekaletin devamı konusunda yetki vermemiştir. Terekeye temsilci atanması halinde, temsilcinin vereceği vekalete dayanılarak tüm mirasçılar adına mı takip başlatılacaktır? Yoksa problemi iştirak halindeki bu alacağın müşterek mülkiyete çevrilmesi yolu ile çözebilir miyiz?