Mesajı Okuyun
Old 14-11-2015, 14:45   #1
av.togo

 
Varsayılan kira bedeli peşin ödendikten sonra taşınmazın el değiştirmesi

Öncelikle herkese merhabalar kolay gelsin iyi çalışmalar.
Benim çok acil yardımınıza ihtiyacım var ve site içerisinde yaptığım araştırmada, konuyu aydınlatacak verilere ulaşamadım o yüzden yardımlarınızı bekliyorum.
Soruma gelince; Müvekkil bir taşınmazı 2 yıllık 150 TL den kiralıyor, 2 yıllık kira bedeli peşin ödeniyor ve taşınmaz 1 yıl sonra başka bir kişiye satılıyor. Satın alan kişi tarafından taşınmazın yeni maliki olduğu, kira bedeli hususunu da içeren herhangi bir ihtarname gönderilmiyor.
Daha sonra müvekkil hakkında, yeni malik icra takibi yapıyor ve kendisine göre kira bedeli belirliyor. Sorum şu müvekkilin daha önce ki malike peşin ödediği kira bedeli müvekkili sorumluluktan kurtarıyor mu? Yoksa yeni malike karşı sorumluluğumuz var mı? Bu hususa ilişkin yeni tarihli Yargıtay kararı da paylaşa bilirseniz çok memnun olurum zira ben böyle bir karar bulamadım.
Hepinize şimdiden çok teşekkürler iyi çalışmalar