12-11-2015, 17:49
|
|
|
Açıklama yapılmayan senet ödemesi
Merhaba;
Karşı taraf müvekkilin imzalamış olduğu 9 adet senedi icraya koyuyor.
1- Müvekkil bu senetlerden 7 tanesini takip tarihinden önce banka kanalı ile ödemiştir.
2- Bu ödemelerden 5 tanesinde hangi senet ödemesi olduğu yazılı iken 2 tanesinde hiçbir açıklama yok.
3- Senetler sıralı senet. Tanzim tarihleri aynı vadeleri 1 ay ara ile.
4- Açıklama yapılmayan 2 ödemeden 1 tanesi tanzim tarihinden sonra ancak vade tarihinden önce diğeri ise tanzim tarihinden ve vade tarihinden sonra.
5- Müvekkil hangi senet için ödeme yaptığını yazdığı bazı ödemeleri de ilgili senedin vade tarihinden önce ödüyor.
Hangi senet ödemesi olduğu yazmıyorsa ve karşı taraf da kabul etmiyorsa bu ödemenin o senede mahsup edilemeyeceği yönünde Yargıtay kararları olduğunu biliyorum.
Ben her halükarda kararı temyiz edeceğim ve muhtemelen kabul edilmeyecek.
1- Yukarıdaki bilgiler ışığında argüman paylaşacak olan meslektaş olursa çok mutlu olurum.
2- Mahkeme kısmen kabul ettiği davamızda lehimize asıl alacağın %20 oranında tazminata hükmetti. Ben kabul edilen miktar üzerinden %20 olması gerektiğinin düşünüyorum. Sizlerin görüşü nedir?
3- Mahkemenin kabul etmediği ancak karşı tarafa yapmış olduğumuz ödemelerin geri alınabilmesi için bir yol mevcut mudur?
Saygılarımla...
|