Mesajı Okuyun
Old 05-11-2015, 14:58   #3
av_nur22

Benzer bir durum ile ben de karşılaştım. O yüzden ayrı bir başlık açmadan buradan sizlerle paylaşıp fikir almak istedim.
Müvekkil hazineye ait arsa üzerine ev yapmış, yıllarca kullanmış ve kiralamıştır. Kiracı daha sonra tapuya beyanlar hanesine söz konusu arsa üzerindeki binaların kendisine ait olduğunu şerh düşmüştür. Fakat tapu kütüğünde kişinin TC numarası, nüfus kaydı ve şerhe dayanak belge bulunmamaktadır. daha sonra müvekkil söz konusu arsayı hazineden ihale ile satın almış ve tapu müvekkil adına geçmiştir. Fakat tapu kütüğünde beyanlar hanesi aynen kalmaktadır. Bu sebeple terkin davası açmak gerektiğini düşünüyorum.
Şuanda müvekkil tarafından kiracının tahliyesi davası açılmış ve derdesttir. hakim tarafından da bu davada mülkiyetin tespiti davası açmak için yetki ve süre verilmiştir. Fakat tupunun hazineden müvekkil adına intikali mülkiyeti ispatlar nitelikte olduğunu düşünerek bu davayı açmanın yersiz olduğu kanaatindeyim.
Olayı özetlemeye çalıştım ama umarım anlaşılır olmuştur. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeliyim?