Mesajı Okuyun
Old 05-11-2015, 08:41   #7
AV.TUĞBA38

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Bülent Sabri Akpunar
Bence ıslahtan sonra tahkikatın sona ermediği hallerde yine ıslah mümkün..Aslında bu konunun açıklığa kavuşturulması açısından içtihatların birleştirilmesi gerekir kanaatindeyim.

Ayrıca belirtmek gerekir ki, ıslahın hala mümkün olduğu varsayımında dahi (kısmı dava durumunda) ıslah talebi üzerine yine zaman aşımı defi gündeme gelebilecektir. Zira kısmı davada dava edilmeyen bölüm hakkında zaman aşımının işlemesinin kesilmeyeceği belirtilmektedir.

Sizin olayınızda 2 yıllık KTK'da düzenlenen zaman aşımının geçmiş olduğu açık ise de, - olay aynı zamanda suç teşkil ediyorsa- minimum 8 yıllık dava zaman aşımı süresinin hale uygulanabilir olduğunu belirtmek de gerekir.
KTK m.109'da" Dava, cezayı gerektiren bir fiilden doğar ve ceza kanunu bu fiil için daha uzun bir zaman aşımı süresi öngörmüş bulunursa, bu süre, maddi tazminat talepleri için de geçerlidir." denmekte buradaki süreden kasıt dava zamanaşımındaki 10 yıllık süre mi ceza zamanaşımı süreleri mi? bizim olayımızda da fiil suç teşkil etmekte fakat minumum 8 yıllık süre uygulanır demişsiniz bu kısmı anlayamadım