15-10-2015, 15:42
|
|
|
Derdestlik
Sayın meslektaşlarım, İş Mahkemesinde dersaneye karşı bakiye ücret alacağı , manevi taz. ve haftasonu tatili alacağı için dava açtım. manevi taz. ve h.sonu tatili alacağı reddedildi. Bakiye ücret alacağının da ıslah sırasında eksik harç alınması sebebiyle harcı yatırılan kısım kabul edildi. Davamız kabul edilmesine rağmen Davayı tüzel kişiliği olmayan dersaneye karşı açtığımız için yargıtayın bozacağı ihtimali sebebiyle yeniden ve fakat dersanenin bağlı olduğu şirkete karşı açtım. Bu sefer bakiye ücret alacağı ve fazla çalışma ücreti istedim. Bilirkişinin çıkardığı miktarıda bu sefer doğru bir şekilde ıslah ettik ve davanın kabulüne karar verildi. Fakat şimdi her iki dosyada kısa aralıklarla bozuldu geldi. Birinci dava temsilcide yanılma vardır davanın şirkete yöneltilmesi için tarafımıza süre verilmesi ve taraf teşkili sağlandıktan sonra delillerin toplanması ve buna göre bir karar verilmesi istenmiş. İkinci yargıtay bozması ise derdestlik olduğu yönünde inceleme yapılmalı demekte. Uzun ve karışık ne yapmam gereketiği konusunda yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler
|