A kişisi B kişisiyle 1991 yılında Adi şirket kuruyorlar. 2000 yılında diğer ortak işletmeyi A'ya devrediyor dolayısıyla maliye kayıtları sigorta kayıtları 2000 yılından itibaren A adına. 1991yılında işe başladıklarında Yanlarında Çalışmaya Başlayan işçileri 2014 yılında emekli oluyor ve Kıdem Tazminatı meselesi Gündeme geliyor. (A) Kıdem tazminatının 1991 2000yılları Arasındaki Yıllara tekabül eden kısmını devreden ortaktan[(B)] ,ödemesi gereken oranda ,talep edebilir mi yahut bu kısmı direkt işçi devreden ortaktan talep edebilir mi?
Ben devralan ortağın ödemesi gerektiğini zira artık devir işleminin üzerinden 14 yıl geçtiğini devralan ortağın sorumlu olduğunu düşündüm ancak
Aşağıdaki linkte ki makalede o Yıllara ait Kıdem tazminatının devreden ortaktan talep edilebileceği yazmakla birlikte bu durum benim kafamda tam oturmadı. Zira talep edebilecek olması halinde devreden ortak üzerinde yıllar sonra bile sürekli bir Kıdem tazminatı ödeyebilecek olma tehditi olamaz mı Buda ticari hayatı olumsuz etkiler.
http://archive.ismmmo.org.tr/docs/ma...ut%20topcu.pdf
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Problem gerçekten Kafamı karıştırdı stajyer Olduğum için sorumu sınav kağıdı tadında yazmaya çalıştım umarım anlaşılır olmuştur