Mesajı Okuyun
Old 15-09-2015, 15:42   #2
Gemici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.zeynel
yurt dısında saklı nufus
merhaba
muvekkıl yıllar once evlıık ıcınde doğan cocuklarını nufusa yazdırmadan ailece yurtdısına göc ediyor. yabancı ulkede oturum alıyor ve cocukları bugun 18 ın ustunde fakat hala nufus katıtları bulunmuyor. saklı nufus işlemleri için ulkede bulunmalaraı gerekıyor ancak gecerlı bır pasaportları olmadığı ıcın ulkeye donuş de yapamıyorlar. bulundukları ulkede dna testı ile cocukları oldugunu ispatlamalarına karşın konsoslosluk turkıyede tespit davası açmaları halınde nufusa kaydeceklerını bıldırmış ancak turkıyede kaydı olmayan şahıslar ıcın nasıl bir dava acılması gerktığı konusunda çıkar bır yol bulamadım. yardımcı olabılecek melektaslarıma simdiden tesekkur ederim
Sayın av.zeynel,
'saklı nüfus' nasıl olur diye merak ettiğim için mesaja baktım. Saklı olan nüfustan ziyade, nüfus kütüğüne bildirilmeyen bir doğum veya doğumlar ve yapılmayan kayıtlar söz konusu bence.
Merak ettiğim konu: çocukların yurtdışı dediğiniz yerdeki durumları. Çocukların yurtdışında da mı kayıtları yok? Türkiyede var olmayan çocuklar yurtdışında var mı?
Yurtdışında bir kimlikleri var mı? Okula gidiyorlar mı? Gidiyorlarsa hangi nüfus kaydına göre okula kayıt ettirilmişler?
En önemlisi: çocuklar hangi ülke vatandaşı? Yoksa vatansızlar mı?
Belirttiğim kayıtlar varsa, bu kayıtlar çocukların nüfus kütüğüne bildirilmesinde yardımcı olmaz mı?

Saygılarımla